طرز تهیه رب اناردرمنطقه کتول واستان گلستان

با شروع فصل پاییز زنان منطقه کتول واستان گلستان به تهیه رب انار مشغول می شوند ودوشا دوش مردان در مزارع درختان انار به چیدن انار کمک کرده و انارها را در کیسه ها جمع آوری می کنند و خانواده هایی که دارای مزارع انار هستند در صورت محصول بیشتر این میوه را به دیگر خانواده ها در معرض فروش قرار می دهند.

برای تهیه رب انار بانوی خانه دار در هر خانواده با همکاری زنان همسایه و بستگان خود در حیاط منزل جمع شده و ابتدا سر و ته انار را با کارد جداکرده و یک برش از پهلوی آن زده و در مرحله بعدی  انار بریده شده را باز می کنند.

جداکردن سر و ته انار

بازکردن انار

در مرحله سوم  با یک چوب پشت انار باز کرده را می زنند تا دانه های انار در داخل تشتی که برای جمع آوری دانه است ریخته می شود وسپس بعد از پایان دانه کردن ، انارها را شسته تا آشغالها و پسماندهای اضافی پوست که بر روی دانه های انار باقی می ماند شسته و تمیز شود .

مرحله بعد از شستن انار ریختن دانه های انار در داخل دیگ بزرگی است و سپس بر روی "اجاق هیزمی" گذاشته و مقداری آب ریخته تا دانه ها به ته دیگ نچسبد .

دانه های انار را هم زده تا به مرحله پخت و به اصطلاح بصورت (پته )یانیمه پخته برسد و سپس دیگ را از روی اجاق برداشته و سپس دانه ها را در داخل صافی(سبد) ریخته  و آب انار را از صافی عبور داده و دانه ها را جدا می کنند.

در این مرحله آب انار را بر روی اجاق گذاشته تا به مرحله جوش برسد و سپس در این مرحله بانوی خانه با هم زدن مرتب و رسیدن به مرحله ای که آب انار کاملا تبخیر و رب انار غلیظ شود و در این مرحله رب انار به اصطلاح"بار آمده" یا رسیده است و از روی اجاق بر می دارند.

گفتنی است ، مقداری از دانه های انار را خشک می کنند و به اصطلاح به آن " ناردنگ" می گویند که تقریبا"قیافه ای شبیه زرشک دارد ودر انواع غذاهایی از قبیل ته چین کشمش، سبزی، لپه و یا هر غذایی که احتیاج به ترشی دارد استفاده می کنند و عده ای دانه های خشک انار را به صورت پودر شده و بعض ها هم بصورت خود دانه های انار در غذا استفاده می کنند که بسیار طعم غذا را لذیذ می کند.

با تشکر از دوست خوبم جناب محسن بای

(نگین گلستان - رامیانhttp://golestan-ramian.blogfa.com)

 

نوش جان گوارای وجود

محمدرضا افراز-مزرعه کتول


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: طرز تهیه رب اناردرمنطقه کتول - گلستان , طرزتهیه رب انار , رب انار , رب انار منطقه کتول


تاريخ : ۱۳٩۳/۸/٢٠ | ٤:۳۸ ‎ب.ظ | نویسنده : محمدرضا افراز | نظرات ()
.: Weblog Themes By M a h S k i n:.